Aderă la grupul generations@school pe Panoramio Adăugarea fotografiilor tale pe grup Pentru că vrem sa împărtășim cu toată lumea lucrurile minunate care s-au întâmplat în cadrul evenimentului generations@school, am creat o galerie virtuală unde vă invităm cu drag să vă expuneți fotografiile! Împărtășind experiențele și fotografiile din cadrul proiectului, vei participa şi la o competiție desfășurată la nivel european. În fiecare țară se va acorda un premiu celui mai deosebit proiect generations@school. Juriul va selecta proiectul câștigător în funcție de criteriile din Regulamentul Oficial, explicate în detaliu la secțiunea „Regulamentul Competiției generations@school” din Biblioteca de resurse. Este foarte ușor să îți împărtășești fotografiile. Iată câteva sfaturi care să te ajute în acest demers:
Crearea unui cont Pentru a adăuga fotografiile tale la galeria generations@school, tot ce trebuie să faci este să încarci poza/pozele pe Panoramio si să aderi la grupul nostru generations@school. Pentru a-ți crea un cont pe Panoramio, acceseaza http://www.panoramio.com/. Fă click pe Înregistreaza-te, în colțul din dreapta sus, și urmează instrucțiunile − e foarte simplu și rapid. SFAT UTIL: Numele de utilizator Numele de utilizator ar trebui să fie format din numele școlii tale și țara de origine. Exemplu:Greenfield School, England
Adăugarea fotografiilor tale După ce ți-ai creat contul, fă click pe Încarcă poze și vei putea alege dintre fotografiile de pe calculatorul tău pe cele care vor fi apoi adăugate la galeria de imagini din zona ta geografică. SFAT UTIL: Formatul şi mărimea fotografiilor Pozele tale nu trebuie să depășească 200 KB. Formatul fișierelor trebuie să fie jpeg, bmp, tiff sau png. Fișierele pdf și gif nu pot fi încărcate.
1
SFAT UTIL: Informaţiile care însoţesc fotografiile Odată pozele încărcate, poți face click pe chenarele din dreapta acestora pentru a adăuga un titlu, o descriere, o etichetă și să o plasezi pe hartă. Titlul Titlul fotografiei trebuie să conțină numele școlii, numele proiectului, orașul, țara și data. Exemplu: Greenfield School, numele proiectului, Londra, Anglia, 24.03.12 Adaugă și o descriere În chenarul „Adaugă o descriere”, poți descrie imaginile din fotografie. Pentru ca ceilalți să înțeleagă ce ai făcut și pentru a ne ajuta să alegem „cea mai deosebită școală” din fiecare țară, descrie, în câteva fraze, ce arată fiecare imagine și ce au învățat elevii și oaspeții lor despre cealaltă generație pe parcursul activității. Nu uita să ne spui ce ai face cu premiul câștigat dacă școala ta ar fi desemnată ca fiind cea mai deosebită școală din țara ta. Pont: pentru a vedea ce ai scris în chenar, atunci când anumite cuvinte încep să „dispară”, utilizează săgeata în jos de pe tastatura calculatorului. Etichete: Adaugă fotografiilor tale eticheta generations@school
Plasează fotografiile pe hartă Unul dintre aspectele geniale ale galeriei virtuale Panoramio este că îți dă posibilitatea să îți plasezi școala pe hartă! Pentru aceasta, dă click pe Pune poza pe hartă, în partea dreaptă a paginii. Ți se va cere să cauți locația școlii pe hartă și, odată găsită școala, poți deplasa pozele din coloana din partea stângă în locul găsit pe hartă. Nu uita să dai click pe Gata, jos, în partea stângă a ecranului. În acest fel fotografia este salvată pe hartă.
Ai uitat să adaugi ceva? Dacă ai uitat să scrii ceva, nicio problemă. Mergi la secțiunea Pozele Tale, şi selectează poza la care vrei să adaugi informații. Pentru a adăuga sau modifica titlul, dă click pe chenarul care se află deasupra pozei și fă schimbările dorite. Pentru a adăuga un comentariu, mergi la chenarul Comentarii, în josul paginii. Dacă ai uitat să pui fotografia pe hartă, fă click pe Pune poza pe hartă, în dreapta fotografiei. Dacă dorești să adaugi o etichetă, intră în Pozele Tale. Selectează din coloana din partea dreaptă Organizează cu etichete. Fie adaugi o nouă etichetă în chenarul Creează etichetă și dai apoi click pe Aplică, fie utilizezi o etichetă deja existentă și dai click pe Aplică. Fotografiile care nu au eticheta respectivă vor deveni albe − selectează-le pe cele pe care vrei să le etichetezi și dă click pe Gata, lângă eticheta din secțiunea Organizează cu etichete, în coloana din partea dreaptă.
2
Pentru a împărtăși fotografiile tale, înscrie-te pe grupul generations@school Odată ce ai încărcat poza/pozele și ai adăugat informațiile pe care dorești să le împărtășești, pasul următor, cel mai important, este să aderi la grupul generations@school. Dă click pe Grupuri (în partea de sus a paginii) și caută grupul generations@school utilizând motorul de căutare din josul paginii. Selectează grupul generations@school. În partea de sus a paginii generations@school, fă click pe Aderă la grup. Ți se va cere să selectezi o fotografie care să însoțească cererea de înscriere pe grup. După aceea, fă click pe Trimite cererea în partea de jos a paginii și astfel vei fi adăugat pe lista membrilor grupului generations@school. În momentul în care ai fost adăugat pe lista membrilor grupului, vei primi un e-mail de confirmare. Acum poți adauga pozele tale pe grupul generations@school.
Adăugarea pozelor pe grupul generations@school Intră în contul tău Panoramio. Accesează grupul generations@school fie direct de pe Grupurile tale, fie selectând Grupuri din bara de instrumente din partea de sus a paginii pentru a avea acces la Grupurile tale. Dă click pe Adaugă poze, în dreapta secțiunii Pozele de pe grup. Selecționează fotografiile pe care vrei să le încarci și fă click apoi pe Adaugă pozele selecționate. Poza/pozele tale pot fi acum văzute de toți, pe grup. Proiectul tău are astfel șansa de a fi desemnat ca fiind cel mai bun proiect generations@school din țara ta! Poți vedea ce au făcut și ceilalți participanți din celelalte școli europene, fie parcurgând imaginile expuse pe grup, fie dând click pe Vezi pe hartă de pe pagina grupului generations@school. Probleme? Întrebări? Contactaţi-ne pe adresa
[email protected] și vă vom ajuta!
3
Acordul de a utiliza fotografiile Nu uitați să obțineți acordul tinerilor și al vârstnicilor din grupul vostru pentru publicarea fotografiilor pe grupul Panoramio generations@school, grup care va figura pe site-ul web EY2012 si pe site-urile proiectelor înfrățite. Copiii care nu au împlinit 18 ani trebuie, de asemenea, să obțină acordul părinților. Modalitățile de obținere a acordului părinților variază în funcție de școli. Mai jos aveti un exemplu de astfel de document, în cazul în care doriți să îl utilizați: Acord pentru utilizarea imaginii În cadrul proiectului generations@school, organizat în contextul Anului European al îmbătrânirii active și al solidarității între generații 2012, școala _________ (numele instituției de învățământ) va organiza o serie de întalniri între elevii ________ (clasa) și vârstnici. Informațiile privind activitățile intergeneraționale desfășurate în instituțiile de învățământ din Europa care participă la proiectul generations@school, implementat de P.A.U. Education, în numele Comisiei Europene, sunt difuzate pe site-urile web http://europa.eu/active-ageing-2012 și http://www.panoramio.com. Pe aceste site-uri web pot apărea imagini în care minori, singuri sau în grup, participă la activitățile menționate mai sus. Școala __________ (numele instituției de învățământ) solicită, în cadrul proiectului generations@school, acordul părinților sau al tutorilor legali pentru publicarea fotografiilor în care apar(e) și po(a)t(e) fi identificat/-ți copilul/copiii dumneavoastră, atât pe site-urile menționate, cât și în publicații înrudite cu proiectul sau în instituția noastră. Numele tatălui/mamei/tutorelui legal: _________________tatăl/mama/tutorele legal al elevului: __________________________________.
□ SUNT DE ACORD ca imaginea fiicei mele/fiului meu să apară în fotografii legate de activitățile organizate de școala __________ (numele instituției de învățământ) si ca acestea sa fie publicate pe site-urile http://europa.eu/active-ageing-2012 si http://www.panoramio.com, precum și în publicatii legate de proiectul generations@school sau în instituția de învățământ. □ NU SUNT DE ACORD ca imaginea fiicei mele/ fiului meu să apară în fotografii legate de activitățile organizate de școala __________ (numele instituției de învățământ) si ca acestea sa fie publicate pe site-urile http://europa.eu/active-ageing-2012 si http://www.panoramio.com, precum și în publicații legate de proiectul generations@school sau în instituția de învățământ.
Semnătura, ___________, locul _______, data ______________ 2012
4