Copenhagen Wheel User Manual (NL)

Report 3 Downloads 93 Views
COPENHAGEN WHEEL GEBRUIKERSHANDLEIDING

Deze gebruikershandleiding bevat belangrijke veiligheidsrichtlijnen, algemene installatie- en instellingsprocedures, omgang en onderhoud, verwijderen/recycling ijzerwaren en reguleringsinformatie. Bezoek voor de laatste downloadbare versie van deze gebruikershandleiding het Superpedestrian Support Center via: superpedestrian.com/support. Een papieren versie is te verkrijgen via schriftelijke aanvraag naar: 84 Hamilton St., Cambridge, MA 02139 USA.

De volgende symbolen worden in deze gebruikershandleiding gebruikt: WAARSCHUWING Als de waarschuwing wordt genegeerd, kan dit resulteren in overlijden of serieus letsel. VOORZORG Als de voorzorgmaatregelen niet worden genomen, kan dit resulteren in klein of middelmatig letsel. LET OP Als deze melding wordt genegeerd, kan dit resulteren in iets anders dan persoonlijk letsel, zoals schade aan het Wheel, de fiets of andere eigendommen. Vanaf dit punt worden deze symbolen zonder verdere uitleg gebruikt. Deze zijn echter altijd van toepassing op de inhoud of waarschuwing waar deze naast wordt geplaatst. Lees alle instructies en veiligheidsinformatie zorgvuldig door voor de installatie van uw Copenhagen Wheel. Deze instructies niet volgen kan resulteren in elektrische schokken, brand of ander letsel bij u of schade aan uw fiets, het Wheel of andere eigendommen. Bewaar deze handleiding op een veilige locatie voor gebruik in de toekomst.

Inhoud 1

Fietsveiligheidblz

p. 4

2

Hoe uw Wheel werkt

3

Installatie en instelling

10

4

Instelling enkele versnelling 

12

5

Instelling meerdere versnellingen

20

6

Gebruik uw Wheel

28

7

Omgang en vervoer

32

8

Gebruik, opslag en schoonmaak

34

9

Onderhoud en aanpassing

37

10 Ingebouwde accu en opladen

42

11 Probleemoplossing en hulp

45

12 Overige informatie

47

6

SECTIE 1

4

Fietsveiligheid Voordat u voor het eerst gaat fietsen

Voor elke rit

Zodra het Copenhagen Wheel is geïnstalleerd moet u altijd de remmen van uw fiets activeren voordat u uw voet op het pedaal zet. De motor begint onmiddellijk met assisteren zodra u op het pedaal stapt. Deze assistentie kan onwennig zijn en kan leiden tot letsel of ongelukken in het wegverkeer. U kunt het beste rustig wennen aan uw Copenhagen Wheel in een veilige omgeving, uit de buurt van het wegverkeer.

Om op een veilige manier op elke fiets te kunnen rijden is het van belang dat de fiets goed wordt onderhouden en goed werkt. Inspecteer voor elke rit altijd uw Copenhagen Wheel en fiets door de volgende controles uit te voeren:

Zet uw Wheel NIET aan totdat deze op de juiste manier op uw fiets is geïnstalleerd.

•  Controleer uw bandendruk en, indien nodig, doe extra lucht in band tot de aanbevolen druk die op de zijkant van de band is te vinden. •  Controleer het Copenhagen Wheel en voorwiel op losse spaken, moeren of andere schade. •  Controleer uw remmen en zorg ervoor dat deze goed werken voordat u op de fiets stapt. •  Controleer of de reactiearm van het Copenhagen Wheel goed aan het frame is vastgemaakt en zich in goede conditie bevindt.

5

fietsveiligheid

•  Controleer de remoppervlakken op slijtage. Remmen slijten bij gebruik en remproblemen kunnen resulteren in serieus letsel of overlijden. •  Voer alle controles uit die in de gebruikershandeling van de originele eigenaar van de fiets staan. Elk scheurtje, kras of verkleuring in sterk belaste gedeeltes kan een indicatie zijn van het einde van de levensduur van het component en dat dit zal moeten worden vervangen. Als u een indicatie hiervan ziet op uw fiets of het Copenhagen Wheel, stop met fietsen, laat dit controleren bij onze service partners bij een Superpedestrian Hub (superpedestrian/partners/ locator) en repareer indien nodig.

Terwijl u fietst Als fietst, of deze nu een Copenhagen Wheel heeft of niet, is het van belang dat u algemene veiligheidsrichtlijnen volgt: •  Draag altijd een helm als u fietst. In bepaalde jurisdicties is het dragen van een helm wettelijk verplicht. •  Ga geen interactie aan met mobiele elektronische apparaten als u fietst.

•  Let te allen tijde op het verkeer. •  Volg alle toepasselijke lokale verkeersregels. •  Houd er rekening mee dat andere fietsers, voetgangers en motorvoertuigen de snelheid van uw elektrisch aangedreven fiets kunnen onderschatten. •  Volg altijd algemene veiligheids richtlijnen en gebruik de juiste handsignalen in het verkeer. •  Houd altijd beide handen aan het stuur als u fietst. •  Wees voorzichtig als u fietst tijdens slecht weer of ‘s nachts. Remafstanden worden mogelijk groter als het nat weer is. •  Gebruik altijd veiligheidsverlichting en reflectoren. In bepaalde jurisdicties is dit wettelijk verplicht. •  Rij nooit onder invloed van drugs of alcohol om de veiligheid van de mensen rondom u te verzekeren.

SECTIE 2

6

Hoe uw Wheel werkt Het Copenhagen Wheel verandert uw fiets snel en eenvoudig in een slimme elektrische hybride. Maar hoe maakt het dit mogelijk? Magie? Genetische aangepaste hamsters die tegelijkertijd rondrennen? Ehm...nee. Maar wij denken dat de daadwerkelijke technologie nog cooler is. Zo zit het in elkaar: Uw Wheel bevat een motor, een accu, meerdere sensoren, Bluetooth®-connectiviteit en een intern controlesysteem. Deze reageert op de manier waarop u trapt en integreert naadloos met uw bewegingsritme, zodat u een boost krijgt als u dit nodig hebt zonder dat u hoeft te versnellen. Hierdoor krijgt u het gevoel dat heuvels plat worden en afstanden kleiner, zodat u sneller, verder en eenvoudiger kunt fietsen.

Tijdens het trappen voelt het Wheel uw bewegingsritme en berekent, via de interne controle-algoritmes, hoeveel assistentie u nodig hebt. Als u sneller trapt, zoals wanneer u een heuvel opgaat, geeft het Wheel extra versnelling mee. Als u verbinding maakt met het Wheel via de Wheel-app, kunt het niveau van de assistentie aanpassen.... een nuttige functie die we verderop uitleggen. Installeer het Wheel op een veilige manier op uw fiets voordat u het uitprobeert.

7

hoe uw wheel werkt

Li-Ion Accu Controlesysteem met Bluetooth® Elektrische motor Sensoren

8

hoe uw wheel werkt

Ontmoet uw Wheel AANDRIJVINGSZIJDE

NON-AANDRIJVINGSZIJDE

1 2

3

9

hoe uw wheel werkt

CONTROLEPLAAT (UITVERGROOT)

LEGENDA

8

6

7

4

5

1

Velg met band en koker

2

Copenhagen Wheel-naaf

3

Op maat gemaakte spaken

4

Oplaadpoort

5

Status-LED’s

6

Aanpasbare reactiearm

7

Aan-/uitknop

8

As

GEREEDSCHAPPEN

Afstandhouders achterpat (alleen enkele versnelling)

Asmoeren

Gereedschappen

Metalen banden (2 maten) met rubberen bescherming

AC-adapter (landspecifiek)

Acculader

SECTIE 3

10

Installatie en instelling Algemene installatie Elke installatie is anders afhankelijk van de versie en het model van uw fiets. De instructies in deze gebruikershandleiding en onze ondersteuningswebsite (superpedestrian.com/support) zijn slechts bedoeld als algemene richtlijnen en voor gebruik door fietsenmakers en andere die vergelijkbare gereedschappen, vaardigheden en technisch verstand van fietsen hebben. We weten dat niet iedereen een expert is in fietsen, dus we zijn een samenwerking aangegaan met enkele topfietsenwinkels om u te helpen bij het installatieproces en toekomstig fietsservices die u eventueel nodig zou kunnen hebben. We noemen deze Superpedestrian-centra en u kunt de dichtstbijzijnde vinden via superpedestrian.com/locator. Zet uw Wheel NIET aan totdat deze op de juiste manier op een fiets is geïnstalleerd.

Wij raden sterk aan om het Copenhagen Wheel door een professional bij een Superpedestrian-centrum te laten installeren. Om het Copenhagen Wheel veilig op uw fiets te installeren, moet u in staat zijn om geavanceerde fietsreparaties en onderhoud kunnen uitvoeren, inclusief, maar niet beperkt tot: het aanpassen van uw remmen, het aanpassen van kettingspanning of derailleur, het verwijderen en vervangen van achterwielen, het installeren van onderdelen, controleren van spaakintegriteit en spanning en het controleren en aanpassen van bandendruk. Wij raden aan om het juiste gereedschap te gebruiken, zoals een momentsleutel, voor het aandraaien van de klemmen naar de aangeraden torsie. De reactiearm is een essentieel onderdeel van het Copenhagen Wheel. Het niet op de juiste manier bevestigen van de reactiearm aan het frame van de fiets, of een onjuiste installatie, kan resulteren in letsel voor de fietser of schade aan de fiets of het Copenhagen Wheel.

installatie en instelling

Wij raden aan om de installatie uit te voeren en deze alleen te gebruiken op fietsen die voldoen aan wettelijk toepasselijke standaarden, inclusief Consumer Product Safety Commission Standards (te vinden in 16 CFR onderdeel 1512), EN14764 en/of ISO 4210:2014. Als u niet eerst zelf de installatie en instelling kunt uitvoeren, maar u er is geen Superpedestrian-centrum bij u in buurt, kunt u deze instructies meenemen naar uw lokale fietsenmaker om ervoor te zorgen dat uw Copenhagen Wheel op professionele wijze wordt geïnstalleerd. Als u het Wheel zelf wilt installeren, volg de instructies voor fietsen met een versnelling of meerdere versnellingen in sectie 4 en 5, respectievelijk. Als u vragen hebt over deze installatie en fiets compatibiliteit, neem contact met ons op via superpedestrian.com/support.

11

SECTIE 4

Instelling enkele versnelling Dit is een algemene richtlijn voor het installeren van uw Copenhagen Wheel op een fiets met een enkele versnelling, maar elke fiets is anders. Bij deze instructies wordt aangenomen dat u de kennis, vaardigheden het gereedschap hebt voor het veilig installeren van een Copenhagen Wheel. Als u meer informatie wilt hebben kunt u gaan naar superpedestrian.com/support of contact opnemen met het dichtstbijzijnde Superpedestrian-centrum. Voor informatie over het installeren van het Copenhagen Wheel met een fietsstandaard ga naar superpedestrian.com/support. Bekijk sectie 5 voor het instellen voor meerdere versnellingen.

12

13

instelling enkele versnelling

1   Draai uw fiets ondersteboven. Voor deze installatiehandleiding hebben we aangenomen dat u weet hoe u uw huidige wil van uw fiets moet verwijderen, dus begin hiermee. Draai uw fiets ondersteboven, zodat deze goed gebalanceerd staat op het stuur en zadel.

Raak de hydraulische knijpremmen niet aan (als de fiets deze heeft) terwijl de fiets ondersteboven staat of terwijl het wiel is verwijderd. In de volgende diagrammen (4-10) is de fiets ondersteboven te zien (zoals hierboven te zien).

2   Zorg ervoor dat de aan-/uitknop van uw Copenhagen Wheel op OFF (0) staat.

3 

Verwijder de asmoeren van beide kanten van de as.

14

instelling enkele versnelling

4   Plaats afstandhouders op de as. Als u 130-135 mm afstand voor de achterpat wilt hebben, plaats een as-afstandhouder aan beide kanten van de naaf. Afstandhouders zijn niet nodig voor een 120 mm acherpat.

Plaats het wiel op het frame.   Zorg ervoor dat de achterpat schoon is en vrij van obstructies.

B   Laat de ketting rusten op de as tussen het tandwiel en het Copenhagen Wheel om te voorkomen dat het in de weg zit.

C   Schuif het Copenhagen Wheel tussen de achterste achterpatten van het frame en plaats de as in de achterpatten.

5 

A

instelling enkele versnelling

15

D   Plaats de ketting op het tandwiel en zorg ervoor dat het wiel goed vastzit.

6   Plaats de asmoeren losjes. Als alternatief: draai de asmoeren aan elke kant met de hand aan.

7 

B   Selecteer de metalen band met het juist formaat (bijgesloten in de doos) voor uw vorkstang. Gebruik het kleinste formaat dat past.

Zet de reactiearm aan het frame vast.   Roteer de reactiearm totdat deze op de onderkant van de vorkstang rust. A

16

instelling enkele versnelling

C   Wikkel de metalen band om de vorkstang heen, zodat de schroef zich boven op de onderkant van het frame bevindt en naar buiten toe is georiënteerd (naar u toe), zoals afgebeeld. Plaats het uiteinde van de band in de borgende schroef.

D   Plaats de metalen band op de reactiearm en in de groef. Draai de schroef vast met een schroevendraaier om de band vast te zetten. Niet te strak vastzetten.

8   Zorg ervoor dat het wiel recht is. Roteer de pedalen vooruit alsof u aan het fietsen bent en controleer of het Wheel goed in het midden staat. Pas aan indien nodig.

Pas de metalen band aan en zet deze strakker vast.   Zorg ervoor dat de schroef in de groef is gepositioneerd en loodrecht op de naaf staat. Zet de band strak vast (6-8 Nm).

9 

A

17

instelling enkele versnelling

B   Voeg een rubberen bescherming toe aan het uiteinde van de metalen band.

C   Zorg ervoor dat er GEEN contact is tussen de metalen band en de Wheel-naaf. Als er contact is, pas het Wheel binnen de achterpatten aan.

10  

B   Zet de moer van de reactiearm strak vast (30-44 Nm) met een 22 mm momentsleutel.

Zet as en de moeren van de reactiearm strak vast.   Zet de asmoeren stevig vast aan beide kanten (30-44 Nm) met een 15 mm momentsleutel. A

instelling enkele versnelling

18

11   Zet uw fiets weer rechtop. Wees voorzichtig bij het omdraaien, omdat het Copenhagen Wheel de achterkant van uw fiets zwaarder zal maken.

12   Zorg ervoor dat de reactiearm op de juiste manier op de vorkstang is geïnstalleerd.

13   Pas uw remmen aan. Zorg er altijd voor dat uw remmen goed werken voordat u gaat fietsen.

14   Doe extra lucht in uw band. Blaas uw band op naar de aanbevolen druk die u op de zijkant van de band kunt zien. Blaas niet te hard op.

instelling enkele versnelling

Controles na installatie Zodra u klaar bent met de installatie, en voordat u voor het eerst gaat fietsen, zorg ervoor dat uw fietsenmaker de volgende controles uitvoert: Zorg ervoor dat de reactiearm op de juiste manier op de vorkstang is geïnstalleerd. Controleer of beide voor- en achterremmen zijn aangepast en goed werken. Controleer kettingspanning en pas aan indien nodig. Controleer spanning en integriteit spaken. Controleer bandendruk en voeg extra lucht toe indien nodig. Controleer zadel, stuur en wielen op correcte en veilig installatie. Controleer snelspanners (indien aanwezig) op veilige en correcte sluiting. Zorg ervoor dat er geen contact is tussen het frame en enig onderdeel van de rode naaf van het Wheel.

19

SECTIE 5

Instelling meerdere versnellingen Dit is een algemene richtlijn voor het installeren van uw Copenhagen Wheel op een fiets met meerdere versnellingen, maar elke fiets is anders. Bij deze instructies wordt aangenomen dat u de kennis, vaardigheden het gereedschap hebt voor het veilig installeren van een Copenhagen Wheel. Als u meer informatie wilt hebben kunt u gaan naar superpedestrian. com/support of contact opnemen met het dichtstbijzijnde Superpedestrian-centrum. Voor meer informatie over het installeren van het Copenhagen Wheel met een fietsstandaard ga naar superpedestrian.com/support. Bekijk sectie 4 voor het instellen voor een enkele versnelling.

20

21

instelling meerdere versnellingen

1   Draai uw fiets ondersteboven. Voor deze installatiehandleiding hebben we aangenomen dat u weet hoe u uw huidige wil van uw fiets moet verwijderen, dus begin hiermee. Draai uw fiets ondersteboven, zodat deze goed gebalanceerd staat op het stuur en zadel.

Raak de hydraulische knijpremmen niet aan (als de fiets deze heeft) terwijl de fiets ondersteboven staat of terwijl het wiel is verwijderd In de volgende diagrammen (4-10) is de fiets ondersteboven te zien (zoals hierboven te zien).

2   Zorg ervoor dat de aan-/uitknop van uw Copenhagen Wheel op OFF (0) staat.

3 

Verwijder de asmoeren van beide kanten van de as.

22

instelling meerdere versnellingen

A

4 

Plaats het wiel op het frame. Zorg ervoor dat de achterpatten schoon zijn en vrij van obstructies.

B   Houd de derailleur vast met uw vinger en duim om te voorkomen dat deze in de weg zit.

C   Plaats de ketting op het kleinste tandwiel en schuif het Copenhagen Wheel tussen de achterste achterpatten van het frame.

D   Plaats de as in de achterpatten en zorg ervoor dat het Wheel goed vastzit. Laats de derailleur voorzichtig los, terug naar de eigen plek.

instelling meerdere versnellingen

23

5   Rijg de asmoeren losjes. Als alternatief: draai de asmoeren aan elke kant met de hand aan.

6 

Zet de reactiearm aan het frame vast.   Roteer de reactiearm totdat deze op de onderkant van de vorkstang rust. A

B   Selecteer de metalen band met het juist formaat (bijgesloten in de doos) voor uw vorkstang. Gebruik het kleinste formaat dat past.

24

instelling meerdere versnellingen

C   Wikkel de metalen band om de vorkstang heen, zodat de schroef zich boven op de onderkant van het frame bevindt en naar buiten toe is georiënteerd (naar u toe), zoals afgebeeld. Plaats het uiteinde van de band in de borgende schroef.

D   Plaats de metalen band op de reactiearm en in de groef. Draai de schroef vast met een schroevendraaier om de band vast te zetten. Niet te strak.

7   Zorg ervoor dat het wiel recht is. Controleer of het Wheel goed in het midden staat door de pedalen vooruit te draaien alsof u aan het fietsen bent. Pas aan indien nodig.

Pas de metalen band aan en zet deze strakker vast.   Zorg ervoor dat de schroef in de groef is gepositioneerd en loodrecht op de naaf staat. Zet de band strak vast (6-8 Nm).

8 

A

25

instelling meerdere versnellingen

B   Voeg een rubberen bescherming toe aan het uiteinde van de metalen band.

C   Zorg ervoor dat er geen contact is tussen de metalen band en de naaf. Als er contact is, pas het Wheel binnen de achterpatten aan.

9 

B   Zet de moer van de reactiearm strak vast (30-44 Nm) met een 22 mm momentsleutel.

Zet de as en de moeren van de reactiearm strak vast.   Zet de asmoeren stevig vast aan beide kanten (30-44 Nm) met een 15 mm momentsleutel. A

instelling meerdere versnellingen

10   Zet uw fiets weer rechtop. Wees voorzichtig bij het omdraaien, omdat het Copenhagen Wheel de achterkant van uw fiets zwaarder zal maken.

12  

Pas de remmen en de derailleur aan. Zorg er altijd voor dat uw remmen en versnellingen goed werken voordat u gaat fietsen.

26

11   Zorg ervoor dat de reactiearm op de juiste manier op de vorkstang is geïnstalleerd.

13   Doe extra lucht in uw band. Blaas uw band op naar de aanbevolen druk die u op de zijkant van de band kunt zien. Blaas niet te hard op.

instelling meerdere versnellingen

Controles na installatie Zodra u klaar bent met de installatie, en voordat u voor het eerst gaat fietsen, zorg ervoor dat uw fietsenmaker de volgende controles uitvoert: Zorg ervoor dat de reactiearm op de juiste manier op de vorkstang is geïnstalleerd. Controleer of beide voor- en achterremmen zijn aangepast en goed werken. Controleer de derailleurlimieten en pas aan indien nodig. Controleer spanning en integriteit spaken. Controleer bandendruk en voeg extra lucht toe indien nodig. Constroleer zadel, stuur en wielen op correcte en veilig installatie. Controleer snelspanners (indien aanwezig) op veilige en correcte sluiting. Zorg ervoor dat er geen contact is tussen het frame en enig onderdeel van de rode naaf van het Wheel.

27

SECTIE 6

28

Gebruik van uw Wheel Uw Wheel opladen Uw Copenhagen Wheel bevat een herlaadbare accu en wordt geleverd met een acculader. Om te zorgen dat uw Copenhagen Wheel veilig kan worden verzonden, hebben we dit gedaan met een gedeeltelijk opgeladen batterij. Als u de best mogelijk prestaties en bereik wilt hebben, kunt u het beste uw Wheel opladen voordat u voor de eerste keer gaat fietsen. Verbind de stroomkabel aan het oplaadblok en steek de stekker in het stopcontact in de muur. De andere kant met de ronde laadstekker kan direct in de oplaadpoort van de Wheel-naaf worden gestoken. Deze is te vinden onder het oplaadpoortdeksel onder de as.

Open het deksel en plaats de ronde magnetische laadstekker in de oplaadpoort. Deze zou direct naar de juiste positie moeten gaan. U kunt de magneet van de laadstekker gebruiken om het deksel van de oplaadpoort te openen. De accu kan niet worden verwijderd. Gebruik alleen de bijgesloten lader.

29

Gebruik van uw Wheel

Eigendom claimen Nu uw Wheel is geïnstalleerd en bezig is met opladen, is dit het moment om te zorgen dat u de eigenaar wordt. Het claimen van eigendom beschermt uw Wheel tegen ongeoorloofd gebruik en geeft u de mogelijkheid om ritjes en andere fietsstatistieken bij te houden. Dit kunt u doen door uw Wheel draadloos met uw smartphone te verbinden: •  Als u dit nog niet hebt gedaan, download de Wheelapp via Google PlayTM of de App StoreSM. •  Verwijder de veiligheidssticker en zet de aan-/ uitknop van het Wheel op ON (I).

Als u uw Wheel aanzet, kunt u zien dat LED’s rond de oplaadpoort oplichten. Dit zijn snelle indicators van het accuniveau en de status van het Wheel. Als alle vijf LED’s verlicht zijn, is deze volledig opgeladen. Andere statusmelding, zoals wanneer uw Wheel slaapt of wakker is, worden aangegeven als de LED’s knipperen. Bekijk sectie 10 voor meer informatie. •  Zorg ervoor dat Bluetooth® is ingeschakeld op uw mobiele apparaat. •  Open de app en volg de instructies voor het creëren van een Superpedestrian-account en het claimen van eigendom van uw nieuwe Copenhagen Wheel. Let op: U hebt een geldig e-mailadres nodig om dit proces te kunnen voltooien. •  Zodra uw Wheel aan uw account is toegevoegd, zal de app automatisch controleren of er firmware-updates beschikbaar zijn voor het Wheel en u informeren om een update uit te voeren indien nodig.

5

1

Zodra uw smartphone is gekoppeld aan het Copenhagen Wheel, wordt deze de ‘sleutel’ hiervan. U hebt deze nodig om de assistentie in te schakelen, uw Wheel met vrienden te delen en het maximale uit de fietservaring te halen.

30

Gebruik van uw Wheel

Terwijl uw Wheel bezig is met volledig opladen, kunt u de app doorlopen en de functies beter leren begrijpen.

Uw eerste ritje en instelling van het Wheel Nadat uw Copenhagen Wheel is geïnstalleerd en opgeladen, is het tijd om de weg op te gaan. Het Wheel is uitgerust met meerdere sensoren die reageren op u, uw fiets en uw fietsomstandigheden. Uw eerste ritje is cruciaal voor het Wheel om uw lichaam en fiets te leren kennen. U krijgt geen assistentie totdat u de instelling hebt afgerond. Zet uw Wheel aan, verbind met de Wheel-app en voer de volgende stappen uit in een veiligheid locatie uit de buurt van wegverkeer: 1 

Zet uw helm op en begin normaal te fietsen.

2 

Zodra u een comfortabele snelheid hebt bereikt, begin met achteruittrappen.

3 

Ga door met achteruittrappen totdat u ongeveer 3 of 4 keer rond bent gegaan. U voelt waarschijnlijk het activeren van de elektronische rem van het Wheel.

Dat is alles! Zodra de instelling is afgerond, wordt de assistentie van uw Wheel geactiveerd als u weer vooruit gaat trappen. Wees veilig en geniet van het fietsen!

Fietsmodi Via de Wheel-app kunt het assistentieniveau aanpassen dat het Wheel levert. Elke ‘fietsmodus’ geeft assistentie of weerstand door te detecteren hoe u trapt. Voordat u fietst, of terwijl u veilig stilstaat, kunt u eenvoudig overschakelen tussen verschillende modi om uw fietservaring op maat te maken.

31

Gebruik van uw Wheel

Elektronische remassistentie Kort achteruittrappen activeert de elektronische remfunctie van uw Wheel. In plaats van dat de motor wordt gebruikt om u vooruit te bewegen, gebruikt het Wheel deze om u te helpen bij het afremmen. Elektronisch afremmen functioneert niet als de accu volledig opgeladen of koud is. Deze functie is niet bedoeld om de functie van de huidige remmen van uw fiets te vervangen, en moet niet worden gebruikt in geval van nood. Als u snelt wilt afremmen, moet u ervoor zorgen dat u de remmen van uw fiets gebruikt.

Verbinden met uw Wheel Het Copenhagen Wheel is niet alleen om ervoor te zorgen dat u snel en eenvoudig van A naar B kunt gaan. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat u leuke manieren kunt vinden om de stad te verkennen. De Wheel-app is ontworpen om deze verbindingen een realiteit te maken, terwijl uw fietservaring wordt ondersteund en verbeterd. Als uw Copenhagen Wheel aan uw Wheel-app is gekoppeld, kunnen de interne sensoren worden gebruikt om persoonlijk gebruiksstatistieken bij te houden, inclusief trapgedrag, vermogen- en torsiestatistieken, fietsroutes, afgelegde afstanden en beklommen verhogingen. U kunt deze informatie bekijken, vergelijken en delen met uw vrienden via de app. Een van de geweldige aspecten van het worden van een Superpedestrian is uw nieuwe capaciteit om uw stad te verbeteren door anoniem gegevens te delen met onze grotere gemeenschap van fietsers. Om u hiermee te helpen blijft de app continu evolueren, net als uw Wheel. We hebben het gebruik van uw informatie beschreven in de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers en ons Privacybeleid, te vinden op superpedestrian.com/legal.

SECTIE 7

32

Omgang en vervoer De juiste omgang met het product Hoewel het Copenhagen Wheel is ontworpen voor gebruik onder normale fietsomstandigheden, is het een elektro mechanisch stuk apparatuur dat alleen dient te worden gebruikt zoals voorgeschreven. Deze bevat gevoelige elektronische componenten en een accu met een hoog vermogen. Het Copenhagen Wheel kan beschadigd raken indien dit valt, in brand komt te staan, wordt doorboord of verpletterd. Haal de naaf van het Copenhagen Wheel niet uit elkaar en probeer dit niet zelf te repareren. De Copenhagen Wheel-naaf uit elkaar halen kan leiden tot schade hieraan of letsel aan uzelf of anderen. Gebruik een beschadigd Copenhagen Wheel niet op uw fiets, zoals een die betrokken is geweest bij een ongelijk, omdat dit letsel kan veroorzaken bij u of anderen. Als de Copenhagen Wheel-naaf toch beschadigd raakt, neem contact op met Superpedestrian of bezoek een Superpedestrian-centrum voordat u deze opnieuw gebruikt.

Als iets observeert zoals lekken, ratelen, deukjes, scheurtjes, het opengaan van de buitenkant van de naaf of ontbrekende schroefjes, STOP ONMIDDELLIJK MET GEBRUIK en neem contact op met Superpedestrian via superpedestrian.com/support.

Uw Copenhagen Wheel vervoeren Het is van belang dat u er zeker van bent dat uw fietsenrek geschikt is voor het extra gewicht dat het Copenhagen Wheel aan de achterkant van uw fiets toevoegt. Een ongeschikt fietsenrek kan uw Copenhagen Wheel en/of fiets beschadigen, of zelfs uw auto. Vraag uw lokale fietsenmaker om advies bij het kiezen van een rek voor uw auto om een fiets met het Copenhagen Wheel te vervoeren. Als u met een vliegtuig reist, is het belangrijk om te weten dat een lithium-ionaccu valt onder gevaarlijke goederen en MOET worden vervoerd door een gekwalificeerde vervoerder. Neem altijd eerst contact

33

Omgang en vervoer

op met uw luchtvaartmaatschappij voordat u uw Copenhagen Wheel meeneemt op een commerciële passagiersvlucht. Bekijk de website van IATA voor meer informatie over het vervoeren van lithium accu’s. Bij het verzenden van het Copenhagen Wheel moet u de originele verpakking gebruiken of een goedgekeurd vervangingspakket van Superpedestrian gebruiken. Het vervoer van artikelen met lithium-ion accu’s zoals het Copenhagen Wheel is hevig gereguleerd. Bezoek voor meer gedetailleerde verzendinstructies superpedestrian.com/support.

Dragen Om letsel te voorkomen, zet de aan-/uitknop van het Copenhagen Wheel altijd op UIT (0) voordat u het Copenhagen Wheel oppakt. Als het Copenhagen Wheel niet is uitgeschakeld is terwijl u het draagt EN het pedaal wordt vooruit gedraaid, wordt de motor geactiveerd en gaat het Wheel draaien. Alles wat tussen de spaken zit (bv. los haar, kleding, vingers, etc) kan ook in het Wheel geraken en letsel veroorzaken.

Houd er rekening mee dat het Copenhagen Wheel meer weegt dan een standaard fietswiel. Houd hier rekening mee en wees voorzichtig als u deze optilt, vooral als het Wheel aan uw fiets vastzit.

SECTIE 8

34

Gebruik, opslag en schoonmaak Gebruiksomgeving

Aanbevolen ondergrond

Gebruik of opslag van het Copenhagen Wheel buiten deze verschillende soorten bereik kan van invloed zijn op de prestaties:

Het Copenhagen Wheel is ontworpen voor gebruik in een stedelijke omgeving en wordt niet aanbevolen voor gebruik offroad. Fietsen op ruig terrein of ongeplaveide paden kan leiden tot onnodige belasting van het Wheel en mogelijk schade toebrengen aan het Copenhagen Wheel of letsel aan de fietser.

Gebruikstemperatuur -10 tot 45 °C Opslagtemperatuur -20 tot 55 °C Oplaadtemperatuur 0 tot 40 °C Relatieve luchtvochtigheid 5% tot 90% (zonder condensatie) Om de accu te beschermen functioneren het elektronisch remmen en regeneratie niet als de temperatuur van de accu lager is dan 0 °C (32 °F) of boven 40 °C (104 °F).

Water, slecht weer en natte locaties Hoewel het Copenhagen Wheel is getest volgens een IPX4-rating, is het beter om het te beschermen tegen onnodig vocht of nat weer. Rijd niet expres door plassen heen. Wij adviseren om het Copenhagen Wheel tijdens slecht weer binnen te zetten.

35

Gebruik, opslag en schoonmaak

Het Copenhagen Wheel kan NIET in water worden ondergedompeld. Dompel het Copenhagen Wheel NIET onder in vloeistoffen van welke soort dan ook.

Magnetische materialen De torsiesensor in het Wheel is gevoelig voor externe magnetische velden. Blootstelling aan magnetische velden kan invloed hebben op de afstelling van de sensor, waardoor het Wheel mogelijk onbruikbaar wordt of de sensor mogelijk onherstelbaar kan worden beschadigd. Plaats magneten of magnetische materialen nooit op of in de buurt van het wiel, in het bijzonder de as, ketting of cassette. Verbind alleen maar een magnetische lader met de oplaadpoort.

Medische aandoening Als u een medische aandoening hebt waarvan u denkt dat het Copenhagen Wheel hier invloed op kan hebben, of gebruik van het Copenhagen Wheel, neem contact op met uw huisarts voordat u het Copenhagen Wheel gebruikt. Alle fietsers moeten fysiek en mentaal in staat zijn om te kunnen fietsen.

Aanbevolen minimumleeftijd Geen persoon onder de 16 zou een fiets met het Copenhagen Wheel moeten gebruiken. Neem altijd landelijke, provinciale en lokale wetgeving in acht. Als u niet zeker weet wat de wetgeving en regulering in uw regio is, neem contact op met uw lokale officials. Aanbevolen maximumgewicht Het totale gewicht van de fietser, meegenomen goederen en de fiets mag niet hoger zijn dan 150 kg (330 lbs).

Opslag van het Copenhagen Wheel Als u het Copenhagen Wheel voor langere tijd op wilt slaan, bewaar het in een koele, droge locatie (idealiter 20 tot 25 °C) en met een oplaadpercentage van 40 tot 60%. Het Copenhagen Wheel moet altijd worden opgeslagen met de aan-/uitknop op UIT (0) en zonder de lader aan te sluiten. Laad minimaal eens in de 6 maanden de accu op tot 50% om ervoor te zorgen dat de batterij in goede staat blijft.

Gebruik, opslag en schoonmaak

Zorg ervoor dat u het Copenhagen Wheel binnen zet als u deze op langere termijn wilt opslaan (bv. gedurende de winter). Sla het Copenhagen Wheel nooit op in temperaturen onder -20 °C of boven 55 °C. Het opslaan van de accu buiten dit temperatuurbereik kan ertoe leiden dat uw accu niet meer werkt of de capaciteit significant wordt verminderd. For more information on long-term storage, please visit superpedestrian.com/support.

Schoonmaak van het Copenhagen Wheel Zorg ervoor dat de acculader niet in het stopcontact zit, de aan-/uitknop op UIT (0) staat en het deksel van de oplaadpoort dicht is voordat u begint met het schoonmaken van de Copenhagen Wheel-naaf. De naaf heeft een IPX4-rating, maar wij raden aan dat u het Wheel schoonveegt met een schone doek als deze vies wordt, in plaats van dat u een waterspuit gebruikt. Vermijd vocht in de openingen. Gebruik geen spuitbussen, oplosmiddelen of schuurmiddelen die de afwerking kunnen beschadigen. Vermijd ook het gebruik van metalen schrapers of hard plastic. Gebruik nooit een hogedrukspuit om het Copenhagen Wheel schoon te maken.

36

SECTIE 9

37

Onderhoud en aanpassing Juist onderhoud Controleer bandendruk en spaak integriteit voor elke rit. Wij raden u sterk aan om de spanning van de spaken op het Copenhagen Wheel, evenals de torsie en beide asmoeren, na uw eerste 150 kilometer te controleren. Aanbevolen spanning en torsiewaarden zijn te vinden op superpedestrian.com/support. Als u niet weet hoe u de spanning of torsie moet controleren, raden wij u aan om naar een Superpedestrian-centrum te gaan. Wij raden aan om de spanning van de spaken en de torsie van de asmoeren van het Copenhagen Wheel eens in de 6 maanden of 1200 kilometer te controleren (wat het eerst gebeurt) en, indien nodig, op de juiste manier te repareren. Het is van essentieel belang dat het Copenhagen Wheel de juiste spanning heeft en goed uitgelijnd is, zodat u op een veilige en plezierige manier kunt fietsen.

Zorg ervoor dat u altijd de juiste bandendruk gebruikt (zoals aangegeven op de zijkant van de band). Daarnaast is het onderhoud van een schoon en goed gesmeerd aandrijvingssysteem een goede gewoonte voor alle fietsen. Als u een ophoping of vuil op uw Copenhagen Wheel of andere gedeeltes van uw fiets bemerkt, wordt het aangeraden om dit schoon te maken, zoals beschreven in de vorige sectie. Eens in de zoveel tijd is het mogelijk dat u de opdracht krijgt om de firmware draadloos via de Wheel-app te updaten. Houd er rekening mee dat het toevoegen van het Copenhagen Wheel kan leiden tot extra slijtage aan bepaalde onderdelen in vergelijking met slijtage op fietsen zonder motoraandrijving, in het bijzonder aan de fietsten en banden.

38

Onderhoud en aanpassing

Aanpassing

Constant onderhoud

AanpassingZet de aan-/uitknop van het Copenhagen Wheel ALTIJD op UIT (0) indien deze niet is geïnstalleerd, geïnstalleerd maar niet op de grond staat (maw. in een fietsstandaard of ondersteboven) en als u onderhoud of aanpassingen aan uw fiets uitvoert.

Om te garanderen dat uw fiets veilig blijft werken en aan topprestaties, moet het schoon, gesmeerd en routinematig onderhouden blijven (om de zes maanden of daaromtrent). Hoeveel van dit onderhoud u zelf doet, zal afhangen van uw vaardigheid en ervaring en of u toegang heeft tot de vereiste werktuigen.

Alleen Superpedestrian zou interne componenten van het Copenhagen Wheel moeten ombouwen of vervangen.

Als u twijfelt aan uw vermogen om de volgende taken uit te voeren, bevelen we aan dat u de hulp inroept van een gepast opgeleide fietsenmaker. U kan via de Partner Hubs van Superpedestrian de beste fietsenmakers vinden. Om een Hub bij u in de buurt te vinden, gaat u naar: superpedestian.com/locator.

Elke poging tot ongeautoriseerd sleutelen aan of aanpassing van het Copenhagen Wheel, inclusief het vervangen van velgen of cassettes, leiden tot kwijtschelding van de garantie. De componenten van het Copenhagen Wheel die door de gebruiker mogen worden vervangen zijn de band, koker en metalen band. Alle andere componenten moet door Superpedestrian of bij een Superpedestriancentrum worden vervangen. Gedetailleerde informatie over het vervangen van banden en kokers is te vinden in ons ondersteuningscentrum op superpedestrian. com/support.

39

Onderhoud en aanpassing

Specificaties koppel Houd u zorgvuldig aan de vereiste koppelspecificaties voor elk onderdeel van uw fiets. Voor specifieke koppelmetingen voor uw fiets, gaat u naar: superpedestrian.com/support. We bevelen aan om een momentsleutel te gebruiken om te verzekeren dat de gepaste koppel bereikt wordt bij het aanspannen van deze moeren en bouten.

Aanvankelijke inrijperiode De meeste fietsen vereisen een korte ‘inrijperiode’ vooraleer ze te gebruiken voor zwaardere of snelle ritten. Hoewel dit veel meer het geval is voor precisie koersfietsen en mountainbikes, bevelen we toch aan om eerst zacht te rijden. Verwacht dat de ketting, remkabels en versnellingskabels in de eerste paar maanden dat u erop fietst wat zullen uitrekken. Wees klaar om waar nodige kleine aanpassingen te maken.

Smeren Smeren zal roest voorkomen en zal wrijving op bewegende onderdelen verminderen. Houd uw fiets dus goed gesmeerd om te verzekeren dat hij in goede

conditie blijft. Alle lagers en andere bewegende onderdelen vereisen regelmatig smeren (controleer elke maand of twee): •  Vetgebaseerde smeermiddelen: lagers in het balhoofdset, wielen, trapas en pedalen (vereisen alle het demonteren om ze te kunnen smeren). •  Oliegebaseerde smeermiddelen: Scharnierpunten van rem en derailleurs en schakelwiel, ketting en vrijloop.

Banden en binnenbanden •  Inspecteer routinematig het bandprofiel op slijtage en barsten. •  Verwijder alle afval van de banden. •  Controleer routinematig dat de banddruk juist is.

Wielen en wielnaven •  Controleer uw velgen om te verzekeren dat ze recht (ongebogen) zijn en dat uw spaken onder gelijke spanning staan. •  Reinig het remoppervlak van de velg. •  Vervang onmiddellijk alle gebogen of gebroken

40

Onderhoud en aanpassing

spaken. Vervangspaken voor de Copenhagen Wheel zijn beschikbaar bij Superpedestrian. •  Controleer de lagers van de voorwielnaaf op buitensporige speling of spanning. Smeer het zo nodig opnieuw. •  Zorg dat de bouten van de wielas strak aangedraaid zijn.

Ketting •  Reinig en smeer de ketting routinematig. •  Controleer de spanning van de ketting om te verzekeren dat deze niet te slap of te strak is. Ideaal gezien mag er slechts minimale beweging op en neer mogelijk zijn (niet meer dan een halve centimeter). Om de kettingspanning aan te passen, maakt u de wielbouten van het achterwiel los en trekt u het achterwiel naar achter om de speling in de ketting te verminderen alvorens de wielbouten opnieuw aan te draaien. Zorg ervoor dat het wiel juist gecentreerd is in de uitvaleinden/frame voordat u de wielbouten volledig aandraait. Het kan eenvoudiger zijn om een doek of oude handdoek tussen het achterwiel en de zadelbuis te steken om het wiel in positie te houden terwijl u de nodige aanpassingen maakt.

Remmen •  Controleer de remmen op slijtage en vervang wanneer nodig. •  Controleer dat de remklauw en hendelbouten strak vastgedraaid zijn. •  Smeer de scharnierbouten van de rem en pas aan wanneer nodig.

Versnellings- en remkabels •  Controleer regelmatig de kabelbehuizing op schade en de binnenkabel op plooien, rafeling en buitensporige uitrekking. •  Als de remmen of het schakelen zacht of los aanvoelt, verwijder, reinig en smeer dan de binnenkabel. •  Het is normaal dat de rem- en versnellingskabels door gebruik uitrekken. Controleer regelmatig dat de remmen en versnelling aangepast zijn via de trommel en/of kabelankerbouten om te compenseren voor dit uitrekken van de kabel.

41

Onderhoud en aanpassing

Krukken en kettingringen

Algemeen

•  Controleer dat de bouten die de krukarmen aan de bracketpot bevestigen strak aangedraaid zijn.

•  Inspecteer het frame op uitlijning en alle buizen op deuken, barsten of andere schade.

•  Reinig de kettingringen en controleer dat ze recht zijn en geen buitensporige slijtage en gebroken tanden hebben.

•  Zorg dat alle bouten en moeren stevig vast zitten.

Balhoofdset •  Controleer de balhoofdset op buitensporige speling of beweging en draai zo nodig de bevestigingsmoer aan.

Pedalen •  Als de pedalen los zijn, draai de pedaalas dan opnieuw strak tegen de krukarm vast. •  Controleer dat de pedaalriemen en teenbeugels goed vast zitten (indien gemonteerd).

Bracketpot •  Test de bracketpot op buitensporige speling of wrijving. •  Controleer of de bevestigingsmoer strak aangedraaid is. •  De bracketpot moet goed gesmeerd blijven.

SECTIE 10

42

Ingebouwde accu en opladen Ingebouwde accu Verwijder de accu van het Copenhagen Wheel niet. De accu kan alleen worden vervangen of gerepareerd door Superpedestrian of een Superpedestrian-centrum. Stop met het gebruik van het Copenhagen Wheel als het Wheel is gevallen of er verbogen, vervormd of beschadigd uitziet. Stel het Copenhagen Wheel niet bloot aan extreme hittebronnen, zoals radiatoren, open haarden en open vuur. Bekijk voor meer informatie over accurecycling en vervanging superpedestrian.com/support.

Acculader Voedingsspecificaties Frequentie 50 tot 60 Hz, single-phase Netspanning 100 tot 240 V AC Uitgangsspanning 54.6 V DC, 2.0 A Wattage 109 W Gebruik geen verlengsnoeren of stekkerdoos om de kans op oververhitting van de acculader te verlagen. Plaats de acculader op een platte ondergrond in een goed geventileerde locatie. Haal de acculader uit het stopcontact als: •  U uw fiets of het Copenhagen Wheel wilt schoonmaken. •  U reparaties wilt uitvoeren aan het Copenhagen Wheel.

43

Ingebouwde accu en opladen

•  U het Copenhagen Wheel van de fiets moet verwijderen. •  De stekker of stroomdraad gerafeld of beschadigd is. •  Het Copenhagen Wheel is ondergedompeld in een vloeistof. •  Het Copenhagen Wheel of de acculader is blootgesteld aan regen, grote hoeveelheden vocht of gemorste vloeistof. •  Het Copenhagen Wheel of de acculader is beschadigd of u vermoedt dat onderhoud of reparatie is vereist. Zowel de oplaadpoort als de laadstekker bevatten een magneet die verantwoordelijk kunnen zijn voor het wissen van gegevens op een creditcard, mobiele telefoon of andere apparaten. Plaats deze of andere magnetisch gevoelige materialen of apparaten niet binnen 25 mm van de poort of stekker. Zorg ervoor dat het deksel van de oplaadpoort altijd gesloten is om te voorkomen dat hier vuil in terecht komt. Als er vuil in de oplaadpoort terecht komt, schakel het Copenhagen Wheel UIT (0) en verwijder voorzichtig het vuil met een droog wattenstaafje of doek. De magneet van de laadstekker trekt meestal magne-

tisch vuil aan. Als er vuil in de laadstekker terecht komt, verwijder de acculader uit het stopcontact en verwijder voorzichtig het vuil met een droog wattenstaafje of doek. Vergeet niet om de oplader te verwijderen voordat u gaat fietsen. Wegfietsen terwijl de oplader nog steeds verbonden is, kan leiden tot schade aan het Wheel, de fiets en/of de oplader.

AC-adapter, opladen en status-LED’s Gebruik alleen de goedgekeurde acculader die de accu van het Copenhagen Wheel ondersteunt. Het gebruik van andere acculaders kan leiden tot schade aan de accu, serieus of fataal letsel en/of andere gevaarlijke situaties. De acculader die bij het Copenhagen Wheel wordt geleverd is ALLEEN VOOR BINNENGEBRUIK. Zorg ervoor dat de stekker of de stroomkabel volledig in de acculader is gestoken voordat u de acculader in een stopcontact steekt. Laad en bewaar uw Copenhagen Wheel en oplader altijd in een droge, schone omgeving. Verbind de acculader met de oplaadpoort op de gebruikersinterface (UI) van het Copenhagen Wheel om uw accu op te laden. Er zijn vijf LED’s die het accuniveau aangeven en andere statusmeldingen aan

44

Ingebouwde accu en opladen

de rechterkant van de oplaadpoort. De LED op de lader zelf is ROOD tijdens het opladen, en wordt GROEN indien volledig opgeladen. Bekijk superpedestrian.com/ support voor meer informatie. Het plaatsen van metalen of geleidende objecten in de oplaadpoort kan leiden tot elektrische schokken, brand of ander letsel. Verbind de oplader niet als er zich water, ijs of condensatie in de oplaadpoort bevindt. Voor optimaal accugebruik raden wij aan dat u het Copenhagen Wheel ten minste een maal per week volledig oplaadt. Elektronisch afremmen functioneert niet als de accu volledig is opgeladen. Als het accuniveau van het Copenhagen Wheel laag is en de oplader geen ROOD weergeeft als u de stekker in het stopcontact steekt, is het mogelijk nodig om de oplader te herstarten. U kunt deze herstarten door de oplader aan en uit te schakelen (zie volgende pagina).

Oplader aan- en uitschakelen 1 2 3 4 5

Verwijder de laadstekker van het Copenhagen Wheel. Haal de AC-adapter uit het stopcontact. Wacht 5 seconden. Steek de AC-adapter in het stopcontact. Steek de laadstekker in het Copenhagen Wheel.

SECTIE 11

45

Probleemoplossing en hulp Basisprobleemoplossing In het onwaarschijnlijke geval dat het Wheel ophoudt met assisteren, is het waarschijnlijk dat het accuniveau laag is of dat er een fout is in het Wheel. Dit kunt u controleren door te kijken naar de LED’s naast oplaadpoort aan de non-aandrijvingszijde van het Copenhagen Wheel. Als de oplaadstatus van het Wheel laag is, steek de oplader in het Wheel en stopcontact. Zet in het geval van een fout de aan-/uitknop van uw Wheel naar UIT (0), wacht 5 seconden en zet deze weer AAN (I). Dit proces zou de meestvoorkomende fouten moeten verhelpen. Als de fout nog steeds bestaat nadat u de aan-/uitknop van het Wheel aan en uit hebt gezet, neem contact op

met Superpedestrian via superpedestrian.com/support of via de Wheel-app.

Geavanceerde probleemoplossing Bezoek voor extra ondersteuning en probleemoplossings procedures superpedestrian.com/ support.

Meer informatie, diensten en ondersteuning Meer ondersteuning direct via uw app Tik op ‘Ondersteuning’ en u krijgt direct toegang tot de gebruikershandleiding evenals hoe-iets-te-doen en probleemoplossingsartikelen.

Probleemoplossing

Meer informatie over uw Wheel U vindt extra informatie, hoe-iets-te-doen, demonstraties en handleidingen evenals nog meer informatie over uw Copenhagen Wheel en de functies op superpedestrian.com/support.

Zoek een Superpedestrian-centrum Op superpedestrian.com/locator kunt u een database doorzoeken met al onze Superpedestrian-centra, de dichtstbijzijnde vinden en contact opnemen om een onderhoudsafspraak in te plannen.

46

47

Overige SECTIE 12informatie

Overige informatie Licentieovereenkomst voor eindgebruikers Gebruik van het Copenhagen Wheel staat gelijk aan het accepteren van de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Superpedestrian en licentievoorwaarden voor software van derde partijen die u kunt vinden op: superpedestrian.com/legal/eula.

Privacybeleid Details omtrent het gebruik en de opslag van uw gegevens door Superpedestrian kunt u vinden op superpedstrian.com/legal/privacy-policy.

Limited Warranty Het Copenhagen Wheel wordt geleverd inclusief een beperkte garantie die u kunt vinden op: superpedestrian.com/legal/ limited-warranty-for-the-copenhagen-wheel.

Patenten en lopende patenten Superpedestrian stelt alle patenten voor het Copenhagen Wheel en alle andere beschikbare producten beschikbaar via onze website: superpedestrian.com/patents.

Informatie verwijdering en recycling Dit symbool is een indicatie dat dit product en/ of accu niet kan worden weggegooid bij het huishoudelijk afval.

48

Overige informatie

Houd er rekening mee dat het uw verantwoordelijkheid is om elektronische apparatuur bij recyclingcentra weg te gooien ten behoeve van het behoud van natuurlijke bronnen. Als u besluit om dit product en/ of de accu weg te gooien, doe dit volgens de lokale milieuwetgeving en richtlijnen.

Regulerings- en nalevingsinformatie Melding FCC-naleving Dit apparaat is gemaakt in naleving van onderdeel 15 van de FCC-regulering. Gebruik valt onder de volgende twee voorwaarden: 1 dit apparaat mag geen schadelijke storing teweegbrengen en 2 dit apparaat moet alle ontvangen storing accepteren, inclusief storing die ongewenst gebruik van het apparaat teweeg kan brengen. Deze apparaat is getest en voldoet aan de limieten voor een Klasse B-digitaal apparaat, volgens onderdeel 15 van de FCC-regulering. Deze limieten zijn bedoeld om redelijk te verwachten bescherming te bieden tegen schadelijke storing in een residentiële installatie. Deze apparatuur genereert, gebruikt en kan radiofrequentieenergie uitstralen en, indien niet geïnstalleerd en gebruikt volgens de voorschriften, kan schadelijke

storing toebrengen aan radiocommunicatie. Er is echter geen garantie dat er bij een bepaalde installatie geen storing zal optreden. Als deze apparatuur schadelijke storing aan radio- of televisieontvangst teweeg brengt, wat kan worden bepaald door de apparatuur aan en uit te schakelen, wordt de gebruiker aangeraden om de storing te verhelpen via een van de volgende maatregelen: •  Heroriënteer of verplaats de ontvangstantenne. •  Vergroot de afstand tussen de apparatuur en de ontvanger. •  Verbind apparatuur met een stopcontact dat op een andere groep zit dan de waar de ontvanger aan is verbonden. •  Vraag advies aan de verkoper of een ervaren radio/ tv-technicus. Bevat FCC-ID: QOQBLE121LR Canadian Compliance Statement This device complies with Industry Canada licenseexempt RSS standard(s). Operation is subject to the following two conditions: 1 this device may not cause interference, and 2 this device must accept any interference, including interference that may cause

49

Overige informatie

undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d’Industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L’exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: 1 l’appareil ne doit pas produire de brouillage, et 2 l’utilisateur de l’appareil doit accepter brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d’en compromettre le fonctionnement.

but de réduire les risques de brouillage radioélectrique à l’intention des autres utilisateurs, il faut choisir le type d’antenne et son gain de sorte que la puissance isotrope rayonnée équivalente (p.i.r.e.) ne dépasse pas l’intensité nécessaire à l’établissement d’une communication satisfaisante.

Technische specificaties

Industry Canada Statement

Naafgewicht

7.6 kg (16.8 lbs)

CAN ICES-3 (B)/NMB-3BThis Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003.

Motor

250 W (nominal)

Maximum toegestaan gewicht

150 kg (330 lbs)

Contains IC: 5123A-BGTBLE121LR Under Industry Canada regulations, this radio transmitter may only operate using an antenna of a type and maximum (or lesser) gain approved for the transmitter by Industry Canada. To reduce potential radio interference to other users, the antenna type and its gain should be so chosen that the equivalent isotropically radiated power (e.i.r.p.) is not more than that necessary for successful communication. Conformément à la réglementation d’Industrie Canada, le présent émetteur radio peut fonctionner avec une antenne d’un type et d’un gain maximal (ou inférieur) approuvé pour l’émetteur par Industrie Canada. Dans le

Accu Capaciteit

5.81Ah / 279 Wh

Voltage

48 V

Gewicht

1.89 kg (4.17 lbs)

Type

Lithium Ion

50

Overige informatie

EC CONFORMITEITSVERKLARING De fabrikant:

Is in naleving met de essentiële vereisten en andere relevante bepalin-

Superpedestrian, Inc.

gen van de richtlijnen:

84 Hamilton St. Cambridge, MA 02139 USA

Richtlijn machines 2006/42/EC

+1 617 945 1604

Elektromagnetische compatibiliteit 2014/30/EU

verklaart hierbij dat het product:

RoHS 2011/65/EU

met serienummers met volgende opmaak:

De relevante bepalingen van de volgende standaarden werden toege-

XXBBYYDDDNNNNPPPPPPP

past op het product en werden gebruikt om naleving te verifiëren:

XX

Modelnummer - 01 o 02

EN 15194+ A1: 2011

BB

BB is bouwlocatie - 03



Fietsen - Fietsen met elektrische hulpmotor – EPAC

YY Productiejaar

EN15194:2009 +A1:2011

DDD Productiedag

EN 15194:2009 + A1:2011

EMC - Immuniteit

NNNN

Numerieke ID

EMC - Emissies

EN 61000-4-2:2009

EMC - Immuniteit

PPPPPPP Voorbehouden

EN 61000-4-3:2006+A2:2010

EMC - Immuniteit

Technische documentatie van:

EU-vertegenwoordiger:

Superpedestrian Inc.

Alura Group BV

84 Hamilton St

Zwolsestraat 156

Cambridge, MA 02139 USA

2587 WB The Hague

+1 617 945 1604

Netherlands

Robert White, VP Engineering, Superpedestrian Inc

Mr. Han Zuyderwijk, Alura Group B.V.

Overige informatie

51

© 2017 Superpedestrian Inc. Alle rechten voorbehouden Superpedestrian, de logo’s van Superpedestrian en Copenhagen Wheel zijn geregistreerde handelsmerken van Superpedestrian Inc. Het Bluetooth®-woordmerk is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van dergelijke merken door Superpedestrian Inc. valt onder een licentie. Android en Google Play zijn een handelsmerk van Google Inc. Apple en het Apple-logo zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. App Store is een dienstmerk van Apple Inc.

Recycleren alstublieft!

8100-00002-07-R03